Umbre (2014), serial romanesc produs de HBO.

Nu ştiu dacă s-o spun cu ruşine în „glas” sau nu, dar eu am foarte mari prejudecăţi atunci când vine vorba de producţiile româneşti – indiferent că vorbim de emisiuni de divertisment, filme artistice sau seriale -, astfel că atunci când am auzit de serialul românesc UMBRE, produs de HBO, mi-am zis că n-are sens să-mi bat capul cu el. Dar pentru că un prieten de pe Facebook a „foarte insistat” să mă uit măcar la episodul pilot are rulează gratuit pe HBOGO, am zis că nu mor dacă pierd 45 de minute din viaţă uitându-mă la „românismul” acesta.

Din ce am văzut în acest episod pilot, pot spune că scenariul este unul foarte bine gândit şi dialogurile dintre personaje sunt absolut savuroase. Limbajul este licenţios în multe momente, dar are o doză bună de ironie şi multe replici simpatice care scot zâmbete sau hohote de râs – deşi nu este neapărat o comedie. Personajul principal al serialului este Şerban Pavlu pe care eu îl cunosc doar din reclama la tocmai.ro, însă după primul episod mi-a lăsat o impresie foarte, foarte bună. Chiar îmi place cum îşi joacă personajul.

Serialul urmează viaţa dublă a lui Relu (Pavlu), un taximetrist care se „întâmplă” să fie şi recuperator pentru cămătari. El reuşeşte să păstreze un echilibru între activitățile din lumea interlopă şi cele normale, ţinând ascunsă viaţa de familie faţă de cea interlopă şi viceversa, însă acest echilibru începe să se zdruncine serios atunci când omoară accidental un om şi încearcă să renunţe la activităţile dubioase. Dar cum toată lumea ştie că din mafie nu ieşi decât cu picioarele înainte… ei bine, nici Relu nu va putea să iasă aşa uşor şi cele două lumi intră în coliziune.

Ai o parere referitoare la articol? Spune-ne-o si noua!

filme filme online