Pacific Rim 2013 – „Pentru a lupta cu monstrii am creat monstri”

Posterul filmului Pacific Rim, Cercul de FocÎn ultimii zeci de ani, omenirea a avut un apetit tot mai dezvoltat pentru roboţi, iar filmele cu astfel de maşinării au spart topurile din întreaga lume. Filme precum seria Transformers, Real Steel, sau chiar Iron Man – deşi aici rămâne loc de discuţii pentru că el nu este un robot în adevăratul sens al cuvântului -, s-au bucurat de un succes răsunător printre cinefilii de pe mapamond şi au generat încasări colosale. Pentru a duce mai departe „moştenirea roboţilor”, regizorul mexican Guillermo del Toro a încercat să-şi pună şi el amprenta pe acest segment şi a creat Pacific Rim (Cercul de Foc), un SF cu roboţi ce va fi lansat pe 12 iulie în format 3D.

 

Sinopsis
În viitorul apropiat, monştri giganţi cunoscuţi sub numele de Kaiju au apărut dintr-un portal aflat într-o crevasă din adâncul oceanului Pacific şi se ajunge la un război în care milioane de vieţi umane sunt luate, iar resursele omenirii sunt consumate cu repeziciune. Pentru a-i combate pe aceşti monştri necruţători, s-a conceput un tip special de arme: roboţi uriaşi, denumiţi drept „Jaegers”, care sunt controlaţi în acelaşi timp de doi piloţi diferiţi ale căror minţi sunt conectate printr-un fel de „pod neuronal”. Dar pe măsură ce războiul continuă, chiar şi aceşti Jaegers au mari dificultăţi în a câştiga bătălia contra brutalului şi necrutăţorului inamic. În ciuda tututor şanselor, forţele rămase ale omenirii opun o ultimă rezistenţă, apelând la un robot legendar însă, aparent, învechit.

 

Alte detalii
Având un buget de aproximativ 200 de milioane de dolari, filmul îi are printre protagonişti pe Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi, Charlie Day, Rob Kazinsky, Max Martini sau Ron Perlman. Chiar dacă premiera n-a avut încă loc şi nu se ştie ce succes va înregistra, producătorii iau deja în calcul realizarea unui sequel. „Întotdeauna lăsăm idei care s-au regăsit în proiectul iniţial, dar pe care, din diverse motive, nu le-am păstrat – fie anumite scene erau prea scump de realizat, fie nu se încadrau prea bine în structură – aşa că avem o mică bază de idei pe care am vrut să le punem în practică, dar nu am făcut-o şi care reprezintă o sămânţă bună pentru o eventuală continuare,” a spus Del Toro.

Filmul se poate vedea online pe site-ul filme-bune.net

Ai o parere referitoare la articol? Spune-ne-o si noua!

filme filme online