Magic in the Moonlight – Magie in lumina lunii (2014).

Dacă sunteţi în căutarea unui film care să vă relaxeze şi să vă creeze o stare de bine, atunci vă recomand Magic in the Moonlight – Magie în lumina lunii – (2014), în regia lui Woody Allen. E un film extraordinar de simpatic, plin de umor de foarte bună calitate (doar e englezesc, ce naiba!) şi cu o poveste de dragoste deloc siropoasă. Colin Firth este de-a dreptul încântător, plin de sarcasm, cu o aroganţă şi un cinism deloc enervante, ba din contră. A fost o adevărată plăcere să-l urmăresc, personajul sau având nişte concepţii despre viaţă şi spiritualitate pe care le-am împărtăşit în multe momente.

Acţiunea se desfăşoară undeva în anii ’20, iar Firth îl interpretează pe Wei Ling Soo, un magician despre care puţină lume ştie că, de fapt, nu este chinez ci un britanic pe nume Stanley. Identitatea lui este ţinută secretă deoarece duce şi o cruciadă împotriva falşilor spiritişti, ceva de genul lui Houdini. Într-o zi, un prieten din copilărie, Howard, vine cu o poveste intrigantă despre spiritista americană Sophie Baker (Emma Stone) care nu pare să fie o şarlatană. Sophie a intrat pe sub pielea unei familii extrem de bogate şi îi stoarce de bani, însă alţi doi membri ai familiei nu o cred şi vor să o deconspire, de aceea au apelat la serviciile lui Howard, care şi el demască şarlatani, dar lui Sophie n-a reuşit să-i găsească nimic.

Stanley este obsedat de logică şi raţiune, el crede că viaţa este albă sau neagră. Nu crede în magie, ci în trucuri, nu crede în spirite, în lumea de apoi, nemurirea sufletului sau Dumnezeu, ba chiar îi ia în derâdere pe cei care cred în aşa ceva. Înarmat cu cinism şi credinţe raţionale, Stanley acceptă provocare prietenului său şi se duce în sudul Franţei pentru a se întâlni cu Sophie şi a o demasca. Dar de cum o întâlneşte prima oară pe Sophie, Stanley realizează că misiunea lui nu va fi chiar floare la ureche precum credea şi pe măsură ce petrece mai mult timp cu ea concepţiile sale de viaţă încep să fie lovite puternic, iar el devine tot mai obsedat să-i afle secretele.

Ai o parere referitoare la articol? Spune-ne-o si noua!

filme filme online