Before I Go To Sleep – Inainte sa adorm (2014).

Before I Go To Sleep este un fel de Memento mai nereuşit, cu personaj principal feminin şi un mesaj de iubire cam tras de păr. Kidman o interpretează pe Christine Lucas, o femeie în vârstă de 40 de ani căreia, din cauza unui accident, i se resetează memoria de fiecare dată când adoarme. În fiecare dimineaţă, soţul ei Ben (Firth), pe care nu-l recunoaşte, trebuie să-i amintească despre ei, despre căsnicia lor şi toate cele. De asemenea, în fiecare dimineaţă, Christine este sunată de terapeutul Dr. Nasch (Strong), de care la fel nu-şi aminteşte, să-şi verifice camera foto unde-şi ţine un fel de jurnal vizual.

Pe cardul acelui aparat are salvate nişte clipuri cu ea în care-şi povesteşte cele mai importante lucruri pe care trebuie să şi le amintească în fiecare dimineaţă. Printre imagini se află şi afirmaţia „nu avea încredere în el”. Dar de ce n-ar avea încredere în „el” din moment ce este atât de înţelegător şi grijuliu şi se poartă aşa de frumos cu ea?! Întrebare întrebătoare la care trebuie să-i afle răspunsul. Datorită întâlnirilor zilnice secrete pe care le are cu Dr. Nasch şi a filmuleţelor pe care le înregistrează, Christine începe să-şi reamintească frânturi din viaţa ei şi de evenimentul care i-a produs această amnezie.

BIGTS-0408-0758.tiff

Mie mi-a plăcut, este un thriller interesant, cu toate că are o durată cam mică. Prestaţia actorilor este foarte credibilă, în special a lui Kidman şi Firth, cu multă emoţie şi expresivitate. Sunt curios dacă există în realitate un astfel de fenomen, pentru că dacă ar exista, mi se pare groaznic atât pentru persoana care suferă de această formă de amnezie cât şi pentru cei din jurul ei care trebuie să-i explice zi de zi cine sunt, cine e ea… să înceapă o viaţă nouă zi de zi, practic. Cât de vulnerabilă şi îngrozită trebuie să se simtă o persoană care se trezeşte în fiecare dimineaţă fără niciun fel de memorie, să nu recunoşti niciun om din jurul tău şi să ai încredere că ceea ce-ţi spun este real. Greu de tot! Trailerul cu subtitrare în Română îl găsiţi aici.

Ai o parere referitoare la articol? Spune-ne-o si noua!

filme filme online